U bent hier

Het belang van een milieuvriendelijk onderhoud

Bij duurzame mobiliteit wordt vaak gedacht aan hybride of elektrische auto’s of de materialen waarmee de auto geconstrueerd is. Het ‘op de weghouden’ van de auto veroorzaakt echter een veelvoud aan CO2 uitstoot van de oorspronkelijke productie. Zo veroorzaakt een gemiddelde schadereparatie maar liefst 75kg aan CO2 uitstoot. Alleen al om de CO2 uitstoot van de schadereparaties in België te compenseren zijn al 65,000,000 bomen gemoeid. Maar ook het gewone onderhoud vraagt aandacht. Om een auto tijdens zijn levensduur op de weg te houden worden acht maal zoveel onderdelen geproduceerd, dan er ooit opgeschroefd zijn tijdens de productie.

Maar er is ook goed nieuws. Het onderhoud kan, voor hetzelfde geld, een stuk milieuvriendelijker. Duurzaam Repareren certificeert: bandenbedrijven, garages, carrosserieherstellers en glasherstellers op gebied van duurzaamheid.

Autoschade Waas is fier het certificaat van Duurzaam Repareren te hebben ontvangen. Zo bieden wij u altijd de meest milieuvriendelijke oplossing aan. Wij bieden mobiliteit met oog voor de toekomst! Kortom, wij bieden u niet alleen een goede service en professionele reparaties, maar doen dit ook op een zeer duurzame wijze.

U kan het verschil maken. Kies voor een duurzaam autobedrijf, kies voor Autoschade Waas!